Moje vernisáž: Až uslyšíš hvízdání, 
to můj vlak vjíždí do nádraží...

Moje vernisáž: Až uslyšíš hvízdání,
to můj vlak vjíždí do nádraží...

20. 10. 2014

Tak na tomhle nádraží jsem v dětství vystupovala z vlaku často. Jezdili jsme s rodiči za babičkou na chaloupku v sousední obci skoro každou sobotu a v neděli večer jsme ze stejného nádražíčka odjížděli zpátky domů.

Znala jsem jména všech stanic, kterými vlak projížděl, a představovala si, jaké by to bylo, vystoupit v některé z nich a prohlédnout si městečko, nebo obec, ke které patří. Tohle přání si plním až teď, když objíždím a fotím ten důvěrně známý kraj.

Pohledy na kopce, na Krkonoše, Jestřebí a Orlické hory na obzoru, skalní města, zákruty říčky Metuje, zrcadlení oblaků v rybnících i kašnách, náměstí a ulice městeček, hřbitovy a hřbitůvky, sakrální plastiky, kostely a kapličky, skvosty architektury i vesnická stavení, jejich okna, dveře, komíny, schodiště i schůdky, ploty, cesty ale i obyčejné patníky u nich.

A ovšem i nádraží. Vlaky a koleje – to volání dálek,ty symboly cest. Spojení mezi městy, spojení mezi lidmi. Spojení přítomnosti s minulostí...

Představuji vám tedy svou vernisáž s názvem "Až uslyšíš hvízdání..."

vernisáž
Hodnocení:
(4.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Antlová
Také je mi tohle blízké ,na nádraží přímo bydlím ,vláčky mi projíždí přímo pod okny . Hezké.
Hana Rypáčková
Jezdím ráda vlakem a kolem Metuje to musí být krásné.Pobývala jsem na táboře v Novém městě a v okolí. Rosa na kolejích ....
Zuzana Pivcová
Miluji jízdu vlakem a miluji nádraží a železniční stanice. Na sraz se spolužáky jsem mohla jet autobusem, ale jela jsem vlakem s dvojím přestupováním. Nejradši mám půvabné motoráčky. Mám pocit, že v nich cestují úplně jiní lidé, než třeba v dálkových autobusech. Jsou družní, a když se na něco ptám, neschází jim samozřejmá ochota pomoci. Proto mě Vaše vernisáž úplně dostala. Navíc z kraje, odkud už k nám do Lomnice není moc daleko. Za sebe moc děkuji.
Jitka Chodorová
Maruško,příjemně jsi mě překvapila,fotky krásné,jako vždy,já i můj muž jsme pracovali dlouhá léta na železnici,on jako strojvedoucí,já v útrobách nádražích na trati Plzeň-Nepomuk,jako pokladní všech přeprav,které na stanici byly.Máme podobný náhled na krásno,viz "Cesty",kámen a podobně.Když jsem prohlížela tvé fotky,tak se mi zarosilo oko,a to u mě znamená,že se mě něco hluboko dotklo.Vernisáž víc,jak povedená.
Jana Šenbergerová
Moc hezká vernisáž a zajímavý koníček pro ženu.
Vladka Steinová
Moc pěkné vyprávění a hezké, zajímavé fotky,z kterých sálá nostalgie.
Svatava Páleníková
Úžasné fotografie! Líbí se mi tato vernisáž a opět musím opakovat, že ten nápad redakce udělat vernisáže byl skvělý.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

19%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%