Šedivé vlasy: Barvit, nebo nebarvit?
21. 10. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milada Salajková
25.10.2014 01:13
Známa jela do lázní a aby byla moderní, dala si vystříhat vlasy z půlky hlavy. Jsem konzervativni, vlasy češu aby kryly, nemám moc šedi ve vlasech. Už je nebarvím. A začala jsem je oplachovat pivem.
Alena Tollarová
22.10.2014 20:19
Já jsem šedivá už přes 20 let. Když jsem se poprvé obarvila a vyšla mi z toho zrzavá, brečela jsem a snažila se ji rychle smýt. Postupně jsem si zrzavou oblíbila. Před nedávnem jsem prohlásila, že bych asi měla zkusit nějakou "normálnější", ale můj muž protestoval. Když se prý rozhlédne po ulici nebo v obchodě, hned mě najde, protože svítím jako sluníčko :)
Hana Lancová
22.10.2014 19:14
Každá z nás, milé dámy, má určitou zkušenost. Já jsem nechala věcem volný průběh zhruba před deseti lety a nelituji. Mám SVŮJ originální melír, ale vždy perfektní sestřih, který každé dva měsíce obnovuji. Viz foto v mém profilu. Jsem s mojí vlastní barvou vlasů spokojená a měnit nebudu. Pamatuji si, když jsem se párkrát v devadesátých letech dostala do Německa, jak se mi líbila asistentka ředitele s šedými vlasy staženými do copu. Kouzlo osobnosti je opravdu v celkové úpravě zevnějšku - líčení, vkusné padnoucí oblečení. Žena může mít na hlavě třeba čtyřbarevný melír, ale pokud chodí v "křuskách", vytahaném svetru a sukni, která pamatuje Marii Terezii, je výsledek tristní. Rovněž je chyba si myslet, že je mi pořád dvacet a za každou cenu se snažit vypadat jako diblík. :-)))
Marie Magdalena Klosová
22.10.2014 10:59
Moje vlasy jsou prý jen mírně prošedivělé,říká moje dvorní kadeřnice,a ta je zná dokonale.Přesto potřebují oživit,neb pak jsem živější i já.Odrosty nejsou téměř vidět,díky,babičko,mám to asi po Tobě.
Zuzana Pivcová
22.10.2014 08:15
Je to individuální. Já jsem se celé roky barvila na rezavé odstíny, takže jsem své vlasy už ani neznala. Až jsem jednoho dne dostala alergický záchvat takové intenzity, že mi málem upadla hlava. Tak jsem barvení nechala a přemýšlela, jak budu vypadat šedivá. Poté jsem zjistila, že šedivá nejsem. Vlasy mám hnědé, jen trochu vybledlé. Někdy si na ně dám lehký přeliv z přírodní henny, ta ale udělá jen nádech. V rodě jsme nikoho nešedivějícího neměli.
Jana Slavíková
22.10.2014 08:07
Moje vlasy zažily ledacos. Včetně genciánové tinktury přidané do laku (tehdy byl v módě fialové nádech) a různých melírů. Pak jsem se zklidnila a posledních 10 let barvím hnědou, která světlejší než moje původní. S kadeřnicí jsem se radila, zda mám s barvou přestat a nechat odrůst (při mém mikádu by to trvalo zhruba rok), ale vymluvila mi to, prý by to bylo příliš rozdílné. A tak každé čtyři týdny, když se u pěšinky objeví příliš mnoho stříbra, dobarvím odrosty a potichu závidím blonďaté spolužačce, která zešedivěla naprosto přirozeně.
A obarvení muži? Včera jsem viděla pána s výrazně černě nabarvenými vlasy i bradkou. Bylo to směšné.
Hana Čadová
21.10.2014 22:34
Jsem vyučená kadeřnice a od svých15ti let si vlasy barvím. Prý správná kadeřnice má projít všemi barvami. Nemám žádnou výstřední barvu, pouze tmavý kaštan. Někdy manžel řekne, že už mám odrosty a nabídne se s barvením. Já neprotestuji. Nelíbí se mě, když má barvené vlasy muž.
Hana Práglová
21.10.2014 21:10
Šediny,jsou zcela indiviuéání.Má spolužačka -premiantka ročníku-zešedivěla před maturou! To byla síla.Můj dědeček zemřel v 78 letech zcela černovlasý(bez barvení).A má maminka ještě dnes v 87 letech,kdy si nikdy vlasy nebarvila,má na hlavě jen pár šedin.Jinak vlasy ve své původní hnědé barvě...
Alena Vávrová
21.10.2014 20:31
Taky to řeším a zatím se smejkám a vylepšuji se sama.
Jinak bych byla tříbarevná. Ale s barvou nijak neexperimentuju, jsem pořád za blondýnu jako zamlada. Jednou v nemoci mi začaly hrozně padat vlasy, tak jsem tomu šedivění nechala nějaký čas volný průchod, ale sama sobě jsem se nelíbila.
Lidmila Nejedlá
21.10.2014 19:32
Jsem ráda usedlou paní, zešedivěla jsem brzy a rychle. Do stříbrna. Kadeřnice mi dělá tedy tmavou barvou melír.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA