Jako v ráji
Ilustrační foto: pixabay.com

Jako v ráji

17. 12. 2015

Udělám pár kroků a jsem v ráji. V mém malém ráji v zahradě za domem, tam, kde je mi dobře. Ten ráj je plný hostů, které jsem nepozvala, ale oni se přesto objeví. Dělají si zde co chtějí, na nic se neohlížejí a - světe div se - mně to vůbec nevadí. Naopak. Chovají se naprosto přirozeně, bez přetvářky, bez povodů, nepřekážejí si, dodržují pravidla hry. Nekompromisně, neomylně, stále stejně, každým rokem. Jsou spolehliví a já jsem jim za to vděčná. Pozoruji je, fotím a závidím jim jejich řád.

Na chvíli přestanu vnímat náš svět... a jsem v ráji, ve světě bez přetvářky. Je mi fajn.

P.S. Omlouvám se všem hostům, kteří by si zasloužili tady být, ale nevešli se.

příroda život
Hodnocení:
(4.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Němečková
Děkuji Vám za reakce :-). Vidím, že všechny máme v přírodě stejné pocity a cítíme se se v ní skvěle. Evi, jen ten had... No nevím, nevím, i kdyby byl sebekrásnější, tak z něj bych rozhodně radost neměla... P. S. Fotky ráda přidám :-)
Alena Tollarová
To je hezký článeček. Krátký, ale výstižný. Jen mi připadá - i podle toho PS - jako kdyby mu něco chybělol Totiž fotky.
Jana Šenbergerová
Tady je vidět, jak málo by stačilo, abychom byli v ráji všichni. Jen kdybychom chtěli ...
Alena Várošová
Hezké vyznání své zahradě i Vašim návštěvníkům.
Eva Balúchová
Pěkně napsaný článeček.Mám stejné pocity při pobytu na zahradě.Nemám tam žádný luxus,ale jsem tam šťastná.A co se týká nezvaných návštěvníků,letos k nim přibyl had.Hadů se strašně bojím,ale on byl tak krásný jak se klikatě plazil,že ho toleruji.Jen se o něco víc rozhlížím kam šlapu.
Michaela Přibová
Hezké čtení. Děkuji.
Zuzana Pivcová
Jen víc takových "nezvaných", ale vítaných hostů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%