Listopadové zastavení

Listopadové zastavení

6. 11. 2014
příroda víno
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miluše Převrátilová
Moc hezký článek i fotka :-)
Eva Balúchová
V našem regionu je tolik nabídek,že nevím kam dřív.
Alena Tollarová
Já ve své paměti také žádné Svatomartinské slavnosti nemám. Až poté co vznikla tradice Svatomartinského vína a náš syn přiměřeného věku, dostává tradičně k svátku lahvinku. A jen tak mimochodem, ve zdejším regionu bude mít letos svoje svatomartinské jen Roudnice nad Labem.
Eva Balúchová
Hani,u nás se tahle tradice vůbec nedržela.Až před pár lety jsme jely do Brna na náměstí Svobody a 11.11. v 11h se otevřela první láhev Svatomartinského vína za zpěvu krásné písničky Vinohrady,vinohrady....Pamatuji si,že ten den krásně chumelilo,všichni jsme drželi skleničky s vínem a zpívali. Ten den sice na husu nedošlo,ale byl to moc hezký den a teď každý rok jezdím na Svatomartinské.
Jana Šenbergerová
K mým podzimům patřilo hlavně hrabání listí a jeho pálení a za dlouhých večerů hraní karet s babičkou a dědou. Vzpomínali při tom na minulé časy, popíjeli meltu nebo čaj a já mívala pocit, že nikdy nebudu tak stará jako oni. A je to tady. Na rozdíl od nich popíjím víno. Mám ráda mladé, roztančené. Také vám přeji pohodový listopad.
Eva Mužíková
Paní Hano, díky za oživené vzpomínky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%