Sen mládí
5. 11. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
6.11.2014 19:49
Také to byli "mí hrdinové".Louskala jsem "mayovky"jednu za druhou.Pěkný a živý sen!
Vladka Steinová
6.11.2014 08:02
Krásný sen našeho mládí, mám všechny DVD a čas od času si je poučtím, i pro připomínku, že čas je neúprosný. Představitel Vinnetoua, p. Pierre BRICE, kterého jsem na plátně asi jako mnoho tehdejších -náctiletých milovala, má za sebou neuvěřitelých 85 let života.
Miroslav Štorch
5.11.2014 23:11
Karl May byl postavou malý a fyzicky slabý a své sny o spravedlnosti a čestnosti sepsal do příběhů v Americe a Orientu - Old Shatterhad byl silný a překonal nástrahy všech nepřátel, stejně tak jeho bratr Vinnetou. Nakonec sny Karla Maye se nezhmotnily jen v knihách, ale později i ve filmech. Hodně autorů tak realizuje své tužby alespoň v knihách :-) A to Karel May nikdy nenavštívil americký kontinent. Měl velký dar vypravěče a my jsme jeho knihy četli jedním dechem a milovali filmy natočené v bývalé Jugoslávii i jinde. Denní snění za bdělého stavu máme občas asi každý a někdo i častěji. To je zajímavá vlastnost.
Hana Rypáčková
5.11.2014 21:13
Musím se přiznat, že jsem ani nemusela spát.V bdělém stavu jsem snila a tak se vžívala do role, že jsem i vykřikla nahlas.Rodiče se na mně dívali s obavami,zda nemám horečku.A sestra se pošklebovala.Už věděla o co jde.
Dana Kolářová
5.11.2014 19:48
Alenko děkuji, měly jsme to stejně. Rodokapsy jsem četla na lavici, pod lavicí, dost jich skončilo ve sborovně a docela mne mrzí, že nemám spočítáno, kolik jsem jich tehdy „přelouskala“. :-)
Alena Vávrová
5.11.2014 19:22
Také jsem ty filmy tenkrát hltala a také se na ně mohu podívat znovu i po tolika letech. Ovšem s protagonisty jsem se setkala již mnohem, mnohem dřív, když jsem jako školačka objevila v tatínkově skříni hromádku rodokopasů a několik románů K. Maye. To jsem ještě četla greenhorn , Sam Hawkins a Old Shatterhand tak, jak se to píše ;-). Moc hezká fabulace, Dani,
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA