Vánoční stromy mohou
být něžné i bohémské
14. 11. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
18.11.2014 21:50
Již dlouhá léta jsem u štědrovečerního stolu sama se svým pejskem. S rodinou se scházíme až druhý den, vyhovuje to oběma stranám. Dopoledne si ozdobím bílými háčkovanými ozdobami velkou větev, zavěšenou v rohu na zdi / ještě před dvěma lety živý stromek /. Vybalím svítící domečky, pověsím jmelí. Po obědě se vydáváme na procházku do lesů/ se sněhem nádhera/. Pak už honem do teplíčka a nastane příprava večeře. V mé nové galerii ZIMA vám posílám zimní pozdravení. Mám ráda svůj klid, vánoční svátky si užívám.
Soňa Prachfeldová
15.11.2014 09:01
Zdobíme vždy čerstvý, ta vůně je nezaměnitelná, syn opravdu přinese čerstvý /legálně/ a také klasika
Jana Slavíková
15.11.2014 08:00
Před 33 lety jsem dostala umělý stromek z tehdy zlého Německa. Máme ho dodnes. Bez ohledů na všechny trendy, zdobím ho jen koulemi, zlatými svíčkami a zlatými mašličkami.
Alena Vávrová
14.11.2014 21:36
Kdysi jsme koupili um. kanadskou jedličku, protože jehličí opadané při likvidaci ván. stromku bylo vždy všude. Ještě je někde na půdě. Teď mívám mini stromeček živý - také vypěstovaný z náletů - ale já ho mám ve velkém květináči. Jen ho včas vyryju, zasadím, pěstuju a pak ho "zvykám" nejdříve na studeném schodišti. Příští rok mám zase jiný. Letos jsem neodolala a koupila si sadu klasických českých mini ozdobiček. Někdy vyhrožuju, že stromeček už nebude, ale mám ještě docela malé vnučky, tak jim to nemohu udělat. Kromě toho mi roste borovice a smrčky pichlavé venku, tak si také vždycky něco nazdobím a já bych si s tím vystačila...
Eva Balúchová
14.11.2014 18:25
My jedině živý.Mám na zahradě nasázelé smrčky z náletů,24.ráno vezmu pilku a jdu pro stromek.Je čerstvý a dlouho voní a vydrží.Na trendy nedáme,zdobí většinou manžel a dá tam všechny ozdoby,které jsme si postupně za 43 let pořídili.Já si zdobím zelenou kytku sušeným ovocem.
Zuzana Pivcová
14.11.2014 14:22
Já, když čtu, jaký je letošní TREND vánočního stromku, tak se mě zmocňuje takřka šílenství. U sestry máme menší umělý vánoční stromek (důvod viz Jana) a ten ozdobím spolu s kočkami, které to baví, letitými rodinnými vánočními ozdobami. Živý stromek už bych si nepořídila.
Jana Šenbergerová
14.11.2014 13:20
Vánoční trendy mě nikdy moc nebraly, vždy jsem preferovala ty své. Stromeček jsem zrušila už před lety, tam kde stával, máme teď PC a tiskárnu. Do velké vázy naaranžuji větve jehličnatých stromů podle toho, jaké seženu. Zdobíme je slaměnými ozdobami. Krásně nám tu voní až do Tří králů a nenadělají nepořádek jako opadaný vánoční strom. Kolem dokola každý pokládáme dárky pro ostatní účastníky štědrovečerní večeře.
K pořízení umělého stromečku jsem se nikdy neodhodlala, i když jsem ho vzala na milost.
Teď mě tak napadlo, kolik živých musí umřít, abychom oslavili tradiční Vánoce. Nespočet stromů a ryb ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA