Retro ve stodole
23. 11. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
30.11.2014 15:24
Hezky jsi to zdokumentovala, Maruš. Škoda, že teď už nemohu ničím do Stodoly přispět, fůru "krámů " jsem vyházela. Ale počítám s tím, že se tam vydáme brzy na výlet. Vždyť to mám za humny!
Soňa Prachfeldová
28.11.2014 21:39
Maruško, krasně napsané, v Mostě v muzeu je také výstava z minula Podkrušnohorského kraje a když jsem to viděla, tak jsem říkala, jé to měly babičky, tohle bylo i u nás a kde to vše je ?
Marie Magdalena Klosová
24.11.2014 22:28
Povídaní,jak pohádka se vine,zjihlý pohled na fotkách spočine.Babiček starý věk tu máme,co na půdách zbylo,
do Stodoly dáme.
Růžena Antlová
24.11.2014 08:17
Pěkné moc ,u nás na zámku je také výstava řemesel je tam toho spousta k vidění ,ale medvídky tam nemáme.
Jana Šenbergerová
23.11.2014 19:18
Vtipné, poučné, podnětné, hezky zdokumentované.
Připomnělo mi to Muzeum řemesel v Letohradě, ale to je obrovské, patrové, se řadou dnes už neexistujících, nebo naopak zas už existujících řemesel.
A nemohu se nezmínit o Muzeu tkalcovství na Rejvízu, které je jen v jediné místnosti bývalé fary, ale také je zajímavé a mně navíc blízké, protože je dílem Klubu přátel Zlatých Hor, jehož jsem členem. :-)
Marie Novotná
23.11.2014 19:08
Byl to jen pokus o něco jiného .Je dobře,že se to většině líbí.A pochvala od Zuzky ......to asi zpychnu :) :)
Zuzana Pivcová
23.11.2014 18:37
Je pravda, že u Týna nad Vlt. má jeden pán taky takovou retro chalupu, sice převažují motorky, ale najde se i dost jiných věcí z hospodářství. Začala jsem číst text a najednou jsem zjistila, že se to rýmuje. A moc dobře! Vzpomněla jsem si při tom, zcela spontánně, na náš sraz i60, jak jsme tvořily z podnětu Helenky příběhy ze slov na 3 písmena.
Zdenka Žichovská
23.11.2014 18:30
Marie tvoje retro mi připomnělo "Veteran muzeum" v Rapotíně na Šumpersku - také je ve stodole spousta starých věcí (od hodin až po motorky), v minulé vernisáži jsem odtamtud měla asi 2 fotky, navíc je tam taková malá ZOO, lavičky na odpočinek......pokud někdo zavítáte do tohoto kraje, doporučuji.
Miluše Hasenohrlová
23.11.2014 16:09
To je krásný,dovedla bych se v té stodole dívat na staré věci celý týden.Asi je to moje "úchylka",ale staré věci mám moc ráda.
Zoja Sedláčková
23.11.2014 16:03
Takových "muzeí" je po našem venkově dost. Nejbližší od nás máme 8 km. Je tam celý statek zařízený jako v první polovině minulého století. A muzeum starých řemesel je v Kolovči na Domažlicku. Mají tam dokonce mlýn, který přemele staré báby na mladé holky. Jen má velkou spotřebu. Na jednu mladici je potřeba minimálně pět bab. A tak by si muži, toužící po mladici, museli stanovit pořadník.
Je dobře, že staré předměty úplně nemizí. A s nimi hlavně "staré" příběhy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA