Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
28.11.2014 21:36
A takové milé vzpomínání zůstane po celý život. Moc se mi líbí prohlížení všech retro fotek a čtení těchto příběhů !
Marie Magdalena Klosová
24.11.2014 22:45
Pěkné vzpomínky,fotky i slovní doprovod.Kus romantiky v tom nejvhodnějším věku.Já jsem si stanování užila až později
ve dvou.Nejvíc vzpomínek zanechalo putování v roce 1968,které nečekaně ukončil příjezd sovětských tanků 21.srpna.
Růžena Antlová
24.11.2014 08:14
přesně vystižený retropříběh ve fotografii. Při prohlížení fotek jsem si zavzpomínala .Přesně tak to bývalo voda z řeky na vaření umývání i praní,stan který často padal ,mravenci jako spolubydlící často i příživníci v jídle,když byl déšť sem tam do stanu kapalo večerní oheň s kytarou a vuřtem, bylo nám 14 a bylo to krásné
Zdenka Žichovská
23.11.2014 19:01
Pane Štorch, původní fotky jsou jen 6 x 9cm a že nejsou ideálně ostré v tom máte pravdu. Ovšem nebylo to fotoaparátem, ale naší nezkušeností, učili jsme se. Po ofotografování a zvětšení ta neostrost ještě více vynikla. Dnes je fotografování úplně o něčem jiném - stále se učíme - ale svoje kouzlo to má také. Pro Hanku Rypáčkovou - každý rok na začátku čevence je týdenní pobyt pro amatérské fotografy s lektorem (více info www.centrum kruh, fotomeditace). Jezdí tam lidé z celé republiky a začátečníkům se tam věnují maximálně.
Miroslav Štorch
23.11.2014 15:48
Moc pěkné snímky i vzpomínky. Pochopitelně tehdy nebylo automatické zaostřování a expozice jako v dnešních digitálních aparátech. Ale kouzlo vyvolávání snímků z negativů v temné komoře plné vůně vývojky a kyselosti ustalovače dobře znám. Moc pěkná kresba dvouoké zrcadlovky Flexareta na vlajce fotografického oddílu. Pochopitelně z fotografického tábora se snímků muselo zachovat hodně :-)
Zoja Sedláčková
23.11.2014 15:24
Super vzpomínání. Jako holka jsem na tábory nejezdila, zato jako středoškolačka jsem si toulek užila. A na tábory jsem začala jezdit jako vedoucí po třicítce a vydrželo mi to dosud. Není pravda, že v současnosti není nic takového možné. Každý rok pořádáme s dětmi puťák, jen místa na stanování se musí předem domluvit. Často je to na soukromých pozemcích, na fotbalových hřištích atp. Nevěřili byste, kolik ochotných lidí se na venkově najde. Takový puťák na týden se dá pořídit i za tisíc korun pro dítě.
Lidmila Nejedlá
23.11.2014 15:24
Hezké, a když vidím ty stany...také ráda vzpomínám, jak jsme byli blízko přírodě. Díky
Dana Kolářová
23.11.2014 11:07
Děkuji za retro vzpomínku na dobu kdy nám bylo čtrnáct, na stanování a turistické toulání.
Hana Rypáčková
23.11.2014 09:22
Moc pěkné fotky a povídání.Ach ta ztracená doba čundrů....Dnes bych brala nějaký fotokroužek pro důchodce, začátečníky.
Olga Štolbová
23.11.2014 09:08
Zdeni, krásné. Nejen fotky, ale i povídání zajímavé a k závidění. Dnes by se nic podobného ani nedalo podniknout. Těch povolení, nařízení, zákazů a příkazů, to každého už předem otráví. Měli jste štěstí na prima kamaráda - vedoucího.
Načíst starší příspěvky