Ač chceme či nechceme zima je zde a s ní i období, kdy nám schází vitamíny. Dobrým zdrojem vitamínů je mimo jiné i kysané zelí, a to nejen jako příloha, ale i jako hlavní jídlo. Zelí aktivuje metabolismus sacharidů, stimuluje nervy a mozek, zlepšuje náladu a koncentraci. Posiluje imunitu i celkové zdraví. Neváhejte a vyzkoušejte
ZELNÉ KARBANÁTKY
Ingredience
7 brambor
700 ml kysaného zelí
2 vejce,
kmín, pepř, olej na smažení,
chléb
Postup
Brambory uvařené ve slupce za tepla oloupeme a vychladlé nastrouháme. Okapané zelí nakrájíme nadrobno, trochu jej osmahneme na oleji. Zchladnuté přidáme do brambor. Přidáme 2 vejce, sůl, koření a velmi dobře promícháme. Tvoříme karbanátky, které osmažíme a podáváme s chlebem. Rychlé, zdravé a je to mňamka.
Dobrou chuť.