Určitě si řeknete, že pampeliškový med děláte také. Ale Já jsem ho vylepšila o kvítka sedmikrásek.
400 květů pampelišek
100 kvítků sedmikrásky
2 citrony nakrájené na kolečka (jeden bez kůry)
Vše zalijeme 2 l vody a uvedeme do varu. Povaříme 15 minut a poté necháme vylouhovat přes noc. Po vylouhování přecedíme, přidáme 1,5 - 2 kg cukru a vaříme za občasného míchání do požadované hustoty.
Odstavíme a nalijeme do skleniček, otočíme víčkem dolů na 5 minut.
Medík je opravdu výborný na chřipku a nachlazení. Přidávám jej i do perníku.
Jistě i ve vaší rodině uchováváte zajímavý recept na nějaký chutný pokrm, který se u vás dědí z generace na generaci. Podělte se o váš rodinný recept s dalšími čtenáři - uvařte jídlo podle této receptury, vyfoťte jej a společně s fotografií ho popište, tedy ingredience a postup přípravy. Vítěz získá kuchařku od známého šéfa kulinářského institutu Romana Vaňka "Poklady klasické české kuchyně". |