Léto, čas výletů, koupání a odpočinku. Nechceme ztratit ani minutu zdlouhavým vařením, ať už snídaní, obědů či večeří. Zařaďme do svého jídelníčku ovesné vločky a nemusíme mít strach, že po nich budeme přibírat. Ba naopak, jsou lehce stravitelné a osvědčují se jako součást redukčních programů. K snídani si můžeme udělat ovesnou kaši s ovocem, která nás zasytí a nastartuje na celý den.
Ingredience
50g ovesných vloček
100 ml polotučného mléka
100 ml vody
ovoce dle chuti
rozinky a špetka skořice
Postup
Vločky namočíme večer před spaním do 100 ml vody, ráno přidáme mléko a krátce povaříme. Dochutíme a máme výbornou snídani. Základní recept můžeme doplnit čerstvým ovocem, které právě dozrává. V zimním období využijeme ovoce jižní.
A proč vločky ovesné? Obsahují vysoké procento vitamínu B, který je nezbytný pro nervovou soustavu, paměť a soustředění. Důležitý je i pro většinu metabolických procesů, tvorbu krve, imunitu, i pro naši pleť, vlasy, nehty a proti tvorbě vrásek. Ovesné vločky obsahují i dostatek vitamínu E, minerální látky jako vápník, zinek, hořčík a železo. Vyzkoušejte a poznáte, že si nejen pochutnáte, ale budete plni energie na celé dopoledne.
Je to mňamka.
Dobrou chuť.