Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

3. 7. 2015

Chtěla bych Vám poskytnout recept na velmi jednoduchou, co se přípravy týče, domácí zmrzlinu, která je ovšem mňam. Recept mám přejatý z časopisu Apetit a nemá chybu. Zmrzlinu jsem začala dělat hlavně proto, že do ní nejdou vajíčka (i když mám domácí od vlastních slepic).

Ingredience:

600 g slazeného kondenzovaného mléka
600 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu nebo trocha pravé mleté vanilky

Příprava:

1 Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.

2 Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit. Pak je už jen na vás, s čím si ji dáte (čokoláda, ovocný dip, karamel, oříšky).

Můj tip:

Zvolenou nádobku (třeba plastovou krabičku od nanukáče) naplňte asi z poloviny. Pak tam vlejte ovocný dip - výborný je ostružinový. Vidličkou zmrzlinu projeďte a doplňte zbytek zmrzliny. Je to vynikající. Můžete s klidem použít i méně hustou domácí marmeládu, tu, kterou máte nejraději, jen by měla být spíše kyselkavá. Samotná zmrzlina je lahodná a chutná skoro jako ruská zmrzlina.

Doba přípravy: 15 minut, nechte zamrazit - nejlépe přes noc.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?