Při nakládání okurek máme vždy ten svůj "zaručený" recept. Ale proč nezkusit taky něco jiného. Tento recept je na jednu zavařovací sklenici 0,7l. To znamená, že při větším množství musíme dát do každé sklenice to, co popisuji.
Ingredience
Budeme potřebovat samozřejmě okurky nakladačky, mrkev, cibuli, 2 tabletky sacharinu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 1 čajovou lžičku soli, 1 polévkovou lžíci krystal cukru, špetku hořčičného semínka, 1 dcl octa a kopr. Ten, kdo může, přidá na spodek malou chilli papričku pro větší pikantnost.
Postup
Na dno sklenice dáme pokrájenou cibuli, mrkev, kopr, případně chilli papričku. Vyskládáme okurky, proložíme mrkví, přidáme 2 tabletky sacharinu (musí být, bez něj to není ono), lžičku soli, lžíci cukru, nové koření a celý pepř. Pak zalijeme octem a zbytek dolijeme vodou. Zavíčkujeme a dáme do studené vody vařit. Pozor, jen přivedeme k varu, nevařit. Vytáhneme sklenici, zabalíme do utěrky a obráceným dnem nahoru zatřepeme, aby se rozpustil cukr. Pak sklenici nebo sklenice nacháme vychladnout a uložíme do špajzu či do sklepa. Před konzumací vkládám dvě sklenice do lednice. Říkám tomu - dáme okurky vytvrdit. Pak jsou skvělé.