Je doba hojnosti rajčat, tak proč si z nich neuvařit skvělou polévku. Vynikající polévka z rajčat – Pomodóre La Parma.
Budete potřebovat:
2-3 cibule a olej
6 až 8 rajčat (vyzrálých, aby měla hodně soku)
8 stroužků česneku
trocha mletého pepře
vývar kuřecí (slepičí, může být i s kostky)
3 lžíce už uvařené rýže (nebo těstoviny, dle chuti)
Nejdříve pokrájíme nadrobno cibuli a dáme smažit. Mezi tím si nakrájíme na kostky rajčata a pomačkáme česnek. Až cibulka hodně zesklovatí, přidáme do ní trochu pepře. Ihned promícháme a vysypeme nakrájená rajčata s česnekem. Promícháme, přikryjeme a dáme dusit. Až se rajčata rozvaří, důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a pak zalijeme kuřecím vývarem. Můžeme ještě mixérem zjemnit. Polévka změní barvu a bude jemně krémová. Pak do ní přidáme už uvařenou rýži, asi tři lžíce. (Kdo má rád těstoviny, může také dát)
Můžeme ještě vhodit 3 kuličky celého pepře, nového koření a jemně skořice. A také 2 hřebíčky.
Do talíře můžeme posypat i nastrouhaný tvrdý sýr, nadrobno pokrájenou bazalku.
Přeji dobrou chuť!