Je hojnost salátových okurek, a tak přikládám recept na domácí okurkovou limonádu. Recept není můj, přivezla ho naše milá rodina ze Slovácka – Huštěnovic. Tam je to prý hit Slovácka. Vyzkoušel jsem a předávám. Je velmi dobrý.
Ingredience:
1,5 l perlivá voda neochucená, 1 salátová okurka, 2 lžíce třtinového cukru, 2 limetky
Postup:
Salátovou okurku oloupejte na větší kostičky a ve větší nádobě rozmixujte do podoby pyré. Pak přidáte půl litru perlivé vody a necháte směs 10 – 15 minut vylouhovat v ledničce. Poté směs přelijete přes sítko do džbánu, přidáte šťávu ze dvou limetek a osladíte třtinovým cukrem. Celý džbán dejte vychladit.
Pak budete po doušcích vychutnávat lahodnost toho skvělého moku. Je osvěžující a velmi dobrý.