Tak jako sklízíme rajčátka, tak sklízíme i dýně. Dýňová polévka s kari je pikantní.
1 dýni, která váží 750 - 1000g (pro 4 osoby)
2 větší brambory
1 středně velkou cibuli
2 lžíce másla a 1 l kuřecího vývaru
2 lžičky kari koření
sůl a barevný pepř nakonec na dochucení
petrželku
K polévce podáváme opečenou houstičku nebo krutónky.
Postup:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, potom na kostičky nakrájenou dýni včetně kůry, očistíme jen od jádřinců a také přidáme rozkrájené brambory, ty jsou místo jíšky. Zalijeme kuřecím čirým vývarem a jen malinko dle chuti přisolíme. Přivedeme do varu a povaříme do měkka, cca 45 minut. Rozmixujeme a ozdobíme petrželkou a drceným pepřem. Mezitím si připravíme opečenou houstičku nebo krutónky. Polévka je opravdu výborná.
Dobrou chuť vám přeje Hanka