Perníčky, které se mohou hned jíst

Perníčky, které se mohou hned jíst

18. 12. 2015

Tyto perníčky mají výhodu, že se mohou hned jíst. Odpadá doba čekání na změknutí. Navíc jsou jednoduché na přípravu. A také dobré. Zkuste, milí íčkaři!

Do mísy dáme 56dkg hladké mouky, 28dkg cukru, 4 lžíce rozpuštěného medu, 4 vejce, 2 kávové lžičky sody, tlučený fenikl, anýz, hřebíček a citrónovou kůru. (l,5 lžičky perníkového koření).

Vše vypracujeme v těsto. Těsto necháme aspoň přes noc odpočinout. Pak rozválíme těsto na placku 1cm silnou a vykrajujeme kolečka, hvězdičky atd., které pomažeme vajíčkem a do středu dáme půl mandle. Pak dáme vykrojené tvary na vymazaný plech a v dosti teplé troubě upečeme. Při pečení napřed upéci pár kousků na zkoušku  - kvůli velikosti  - hodně vyskočí.

 

recepty
Hodnocení:
(3.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 48. týden

V čase adventním a vánočním často televizní stanice nabízí divákům známé filmy a pohádky. Tento týden si budete moci v kvízu vyzkoušet, jak dobře je znáte.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

19%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

20%