Těsto:
5 vajec, 200g cukr krupice, 30g holandského kakaa vyšleháme, přidáme 150 g hl. mouky smíchanou s lžičkou kypřícího prášku, nakonec přidáme 2 pol. lžíce oleje a 100g rozpuštěné čokolády. Těsto vylijeme na papírem vyložený plech a pečeme při teplotě 180°C asi tak 20-25 minut
Krém:
500 ml mléka, 150g cukru krupice a 2 vanilkové pudingy uvaříme a za stálého míchání necháme vychladnout, po té vyšleháme s 350g másla
Vychladlý korpus pocákáme štávou z mandarinek a natřeme část krému. Na krém poklademe piškoty namočené také ve štávě z mandarinek a mezi piškoty dáme kousky mandarinek z kompotu. Opět rozetřeme vrstvu krému a pak polejeme čokoládovou polevou a nazdobíme dle fantazie.
Pozn: 1) Mandarinek nedávat na krém moc, špatně se pak roztírá druhá vrstva krému. Stačí jen sem tam...
2) Pokud pochybí štávy z kopotovaných mandarinek, můžeme použít štávu z čerstvých mandarinek, já tak udělala také