Čokoláda, ten zázračný obdélník sladké chuti, s vůní jahod, kakaa nebo například marcipánu. Mléčný i hořký. Jak blažený máte pocit, pocit štěstí, který je jako procházet se krásnou zahradou... Vím, váha stoupá, ale pokud se cítíte i s pěti kilogrami navíc báječně, proč si takovou pochoutku nedopřát.
Dokonce jsou masáže s čokoládou, která je jistě velice příjemná. Tato sladkost se doporučuje konzumovat i jako první sousto po ránu, pokud máte nemocnou slinivku břišní. Čokoláda správně onen orgán nastartuje. Já osobně miluji každou čokoládku, ale nejlepší je belgická. Mám pro Vás jeden výborný recept.
LEDOVÉ KAŠTANOVÉ ŘEZY
Potřebné suroviny:
čokoláda Ledové kaštany
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 balíčku do pečiva
3 vejce
1/2 hrnku mléka
tuk a strouhanku na vymazání plechu
Postup:
Větší část cukru utřeme se žloutky a s olejem, po částech přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a ledové nastrouhané kaštany. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr. Těsto nalijeme do tukem vymazaného, strouhankou vysypaného pekáčku. Pečeme zvolna v předehřáté troubě 35-45 minut.
Přeji všem dobré chutnání! Čokoláda úsměv ti dá!