Jak si vyrobit výbornou domácí hořčici?
FOTO: autorka

Jak si vyrobit výbornou domácí hořčici?

12. 10. 2016

V kuchyni "vyrábím" leccos, tentokrát Vám přináším recept na domácí hořčici. Zatím jsem rozdala dost vzorků a všichni chválili. Dokonce moje kamarádka-vegetariánka si šla koupit párky, aby mohla hořčici ohodnotit. Ve své kuchyni nepoužívá ocet, ale moje hořčice jí moc chutnala. (Své vegetariánství ke stáru mírně porušuje).

Suroviny: 

1 sáček hořčičného semínka
150 ml octa - převařeného (dávám 100ml jablečného + 50ml Ume ocet)
1 PL kurkumy (dobré koření, antioxidant, dodá barvu)
1-2 KL medu
sůl - dávám himalájskou, ale nemusí být, Ume ocet je slaný

Příprava:

Do vyšší nádoby nasypu hořčičná semínka, zaliji je studenou vodou - obvykle to dělám večer, ale stačí i 3 hodiny. Ráno přes sítko vodu sliju a vrátím zpět, přidám kurkumu, med a zchladlý ocet postupně přilívám. Mixuji ponorným tyčovým mixérem. Přendám do skleniček a dám do ledničky. Zkazit se nestačí, vždy rychle zmizí.

Hořčice je štiplavá, čím je starší, tak se pálivost zmírňuje. Ume ocet je velmi zdravý, i když dražší - koupíte v prodejnách Zdravé výživy.

 

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.