Na přípravu úlů budeme potřebovat:
Margot čokoládu 3 kusy
Mletý cukr 5 dkg
Piškoty 40 kusů
Máslo 10 dkg
Vanilkový cukr 1 balíček
Rum nebo slivovici
Formičku na úly
POSTUP:
Vychlazenou Margot čokoládu si na struhadle nastrouháme do mísy. Piškoty pomeleme nebo nastouháme, přidáme mletý cukr, vanilkový cukr, nahřáté máslo a stopečku rumu nebo slivovice. Vše ručně promícháme a vypracujeme váleček, který zabalíme do igelitu a dáme aspoň na 3 hodiny do lednice. Pak si formičku na úly trochu vysypeme mletým cukrem, namačkáme trochu těsta, uděláme vařečkou důlek a vyklopíme. Pak naplníme krémem, já plním Nutellou, a nalepíme na piškot.
Kdo neznáte, vyzkoušejte, nejenom, že je to rychlé, ale i moc dobré.
Z archivu - náš portál obsahuje více než 8 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.