Pomazánka z avokáda zde již někdy byla. I já jsem si ji konečně, ale trochu jinou, udělala a moc mi chutnala. Chuť se nedá popsat, možná jako ořechy.
Dočetla jsem se, že avokádo obsahuje vysoký obsah tuků, ale na bázi nenasycených mastných kyselin. Snižuje hladinu inzulinu a obsah cholesterolu v krvi, pomáhá udržovat zdravé srdce, dodává energii pro pohyb a dokonce pomáhá při hubnutí. Vitamíny a minerály zase posilují nervový systém, imunitu a zlepšují zažívání.
Ingredience:
l ks zralého a měkkého avokáda
2 lžíce sýru Lučina, Gervais, zakysané smetany apod.
špetka soli
špetka mletého pepře, může být i barevný
1 stroužek česneku, více mi chutnala pomazánka bez česneku, kdy vynikla chuť avokáda
podle chuti citronová šťáva
Postup:
Avokádo rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu vyškrábneme lžící ze slupky nebo slupku oloupeme. V misce dobře rozmačkáme vidličkou, zakapeme citronem a prošleháme s ostatními ingrediencemi do hladka. Stačí vidličkou, rozmixovaná by byla příliš řídká. Mažeme na různé pečivo nebo opečené toasty a ozdobíme podle vlastní chuti a fantazie.