Kváskový chléb

Kváskový chléb

18. 9. 2012

Upečte si kváskový chléb. Když se Vám povede, tak bude mít křupavou kůrčičku a měkký, nadýchaný vnitřek.

Ingredience

650g žitné chlebové mouky, přidejte 16 polévkových lžic kvásku, 3 lžičky soli (já dávám jen 2), 3 lžíce kvalitního oleje, kmín, 400 ml vody.

Toť vše. Já přidávám ještě podle nálady například ovesné vločky, vlákninu či lněné semínko.

Příprava

Všechny suroviny dobře promíchejte. Případně přidejte trochu vody nebo mouky. Těsto by mělo držet tvar, ale nemělo by být moc husté.

Takto zpracované těsto dejte do chlebové formy a nechte kynout. Nejlépe uděláte, když si těsto připravíte ráno a chléb dáte péci po příchodu z práce! Před pečením potřete vodou!

Doba pečení je trochu oříškem. Já v elektrické troubě peču na 240 stupňů jednu hodinu. Po 10 minutách chléb vytahuji a potírám vodou. Sami si raději vyzkoušejte ideální dobu. Je možné, že se Vám chléb poprvé nepovede přesně podle představ a střídka bude trošku mazlavá, tak prostě jen příště necháte chléb déle v troubě. Ale po té hodině by chléb měl být zhruba hotový.

Důležité je chléb nechat vychladnout a až poté krájet!

gastronomie recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 48. týden

V čase adventním a vánočním často televizní stanice nabízí divákům známé filmy a pohádky. Tento týden si budete moci v kvízu vyzkoušet, jak dobře je znáte.