Kuřecí roláda trochu jinak
3 kuřecí prsa nakrájet podélně na plátky asi 1 cm silné
1-2 vejce
3 PL kys. smetany
sůl, pepř, koření na gril, nebo koření na pečené kuře
hrst strouhanky /asi 2-3 vrchovaté PL/
strouhaný tvrdý sýr 100g /dala jsem uzený ementál/
petrželka
brusinky- hrstičku /nemusí být/
15 dkg anglické slaniny na plátky/ čím delší, tím lepší/
Plátky prsou dáme do mísy, přidáme 3 PL kysané smetany a koření na pečené kuře nebo na gril, množství dle vaší chuti, včetně 1-2 vajec a hrsti strouhanky. Vše řádně promícháme rukou a necháme asi l hodinu odpočinout, aby se chutě prolnuly.
Do formy na biskupský chlebíček /mám formu jakousi cihličku/ vysteleme pečicí papír až nahoru, ten vyložíme anglickou slaninu, na dno a na boky - to tak, aby slanina přesahovala přes okraj.
Na slaninu srovnáme na dno první vrstnu prsou, osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem, petrželkou a brusinkami a dáme další vrstvu /měla jsem 3 vrstvy/. Zbylou marinádu nandáme na poslední vrstvu. Na poslední vrstvu i přehneme anglickou.
Každou vrstvu řádně umačkáme.
Dáme péci na 180 C podle typu trouby 50 minut
Pokud vás recept osloví, zkuste. Díky sýru je roláda trochu sytější, k tomu vařené brambory a okurkový salát, který vše zjemní. Tak dobrou chuť!