Ať chceme či nechceme, blíží se Vánoce a nezadržitelně nás zaplavuje onen vánočně míchaný koktejl barev, vůní, chutí, nákupů, koled, shonu i ticha, cinkání rolniček i mihotání svíček. Všechny ingredience chutnají báječně ovšem horký nápoj na trhu v mrazivém podvečeru i doma u krbu chutná neméně dobře. Pro inspiraci a pohodu recept na domácí Vánoční punč.
Ingredience
500 ml voda
4 kusy hřebíček
500 ml bílé víno
1 kus pomeranč
140 g cukr krupice
2 ks celá skořice
130 ml rum
1 ks citron
1 ks badyán
Postup
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu. Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic. Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citronu. Klidné sváteční dny.
Dobrou chuť.