A je tu období dozrávání a sklizně jablíček. Způsoby ukládání či zpracování jsou všeobecně známé, někdo má rád jablka v přirozeném stavu, někdo naopak tepelně zpracovaná v různých variantách, pečená, vařená, ale můžete zkusit i smažená.
Ingredience
1 kg jablek
300 g polohrubé mouky
2 vejce
4 dcl mléka
lžičku cukru
nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli, olej
moučkový cukr, vanilkový cukr (případně skořicový cukr)
Postup
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na 1cm vysoká kolečka, namáčíme do těstíčka připraveného z mouky, vajec, mléka a citronové kůry a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažená kolečka pokládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk, pocukrujeme moučkovým cukrem promíseným s vanilkovým, popřípadě obalujeme v cukru skořicovém. Můžeme konzumovat teplé i studené. Rychlá jednoduchá dobrůtka a je to mňamka.
Dobrou chuť.