Mnozí z vás mají rádi chuť bylinek a často je používají. A zkusili jste si připravit sami aromatickou bylinkovou sůl? K její přípravě je nejlepší hrubozrná mořská sůl. Namíchat si můžete různé druhy, podle toho, jaký pokrm budete dochucovat.
Bylinková směs na saláty a zeleninu
200 gr hrubé mořské soli, sušené lístky bazalky, sušený rozmarýn (jen jehličky), sušený tymián (bez větviček), sušené lístky máty, sušené lístky oregana.
Bylinková sůl na brambory
200 gr hrubozrnné mořské soli, nadrcené sušené jehličky rozmarýnu. Rozmarýnu můžete dát opravdu velké množství. Je vynikající na pečené brambory jak v troubě tak i na pánvi.
Bylinková sůl na polévky a omáčky
200 gr hrubozrnné mořské soli, sušené lístky šalvěje lékařské, sušené bokové listy, sušené lístky máty peprné, sušený rozmarýn (jen jehličky), sušená majoránka (bez větviček), sušený tymián (bez větviček), hořčičná semínka, kuličky bílého, růžového, zeleného a černého pepře.
Bylinková směs na ryby
200 gr hrubozrnné mořské soli, sušená kůra ze 2 chemicky neošetřených citrónů nebo že 4 limetek, sušený tymián (bez větviček).
Bylinek dejte do bylinkových solí podle svých chutí a zvyklostí.