Kdo by to řekl, Čína a řízky. No, je to trochu divné, ale český kutil v oblasti gastronomie dokáže vymyslet i takovou mňamku. A jak chutná. Pokud vám složení nebude vadit, připravte si oběd či večeři podle tohoto receptu.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 menší kuřecí prsa nebo 2 stehenní řízky bez kůže
sůl – s citem – sojovka je slaná
1 velké nebo 2 menší vejce
2 PL solamylu (opravdu vrchovaté, jinak to nebude držet pohromadě)
2 cibule (nebo pórek, co máte rádi)
1 lžička kari
1 lžička mleté sladké papriky
1 přidávám ½ lžičky drceného chilli nebo 1PL sladké chilli omáčky/pak upravím cukr/
2 PL oleje
1 lžička cukru
kečup podle uvážení – tak 1-2PL
1 PL sojové omáčky
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso nakrájím na tenké nudličky
přidám vejce, kari, mletou papriku, chilli, olej, kečup, sojovku a solamyl
ruce jsou nástrojem králů, tak rukama pořádně promnu
nakrájím cibuli /pórek/ a přidám k výše uvedenému /tedy maso – koření-cibule/
nechám nejlépe 24 hodin odležet v lednici
pak polévkovou lžicí kladu masu na rozpálenou pánev s olejem, trochu vytvaruji do kolečka a smažím po obou stranách asi 10 min. Na jeden řízeček tak 2 PL směsi
Moc dobré s brambory vařenými, bramborovou kaší i s chlebem, a to jak teplé, tak studené. Lepší jsou však teplé
K tomu si udělejte zeleninovou oblohu dle vaší chuti a chlazené pivečko nebo vínečko
Pokud budete chtít ochutnat, tak mi nezbývá jen popřát – nechte si chutnat! Krásný letní čas - íčkaři!