Během dne bývají dva až tři zátahy, následuje jejich zpracování (třídění, brakování, odvoz). Je na co se dívat a lidé mohou až k rybníku, ke kádím a autům, které ryby odvážejí na sádky. Vyloví se 90 % kapra a zbytek tvoří lín, candát, štika, sumec, amur, tolstolobik a okoun. Pod hrází na historických sádkách je možnost zachytat si s udicí, prohlídnout si druhy ryb a hlavně bílé sumce, které zase vracejí do rybníka. Ze spousty stánků voní rybí polévky, filety z ryb, kapří hranolky, vyhlášené řízky Třeboňských baštýřek a další pochoutky. Rybí speciality zde vařil i mistr kuchař Petr Stupka. Pivo, víno i nealko nápoje na každém kroku. Však ryba potřebuje plavat. Pro děti je zde spousta zábavných programů. Nechybí ani hudba, prostě slavnost, jak má být.
Pokud si chcete vychutnat atmosféru výlovu od pátku do neděle, ubytujte se v Třeboni s předstihem. Pak je lepší vyjet k rybníku vlakem do stanice Lužnice a dva km dojít pěšky. Aspoň můžete ochutnávat třeboňské pivo. Pivovar Regent byl v Třeboni založen roku 1379. Až do konce války byl pivovar schwarzenberským vlastnictvím. V současnosti je vlastníkem akciová společnost Bohemia Regent. Město je významnou památkovou a přírodní rezervací. Leží mezi rybníky Rožmberk a Svět. Je hojně navštěvováno turisty. Ve městě jsou dvojí lázně: Bertiny lázně a Lázně Aurora.