Nejlepší svařák
- 8 hřebíčků, 4 celé skořice, 4 kusy badyánu
- 2 dcl džusu
- cukr nebo med dle chuti
- 1,5 l červeného vína
Svaříme džus s kořením a cukrem, necháme chvíli povařit a pak přilijeme dvě lahve červeného vína. To se pouze zahřeje, směs nesmí projít varem.
Hot Toody
Irská whiskey
Zázvor, skořice, hřebíček
Med a citron
Příprava je podobná jako u grogu. "Jedno z pořekadel o něm říká – vitamín C pro zdraví, med pro uklidnění a alkohol pro znecitlivění…,“ vysvětluje s úsměvem Tomáš Petr barman z Baru 1931 ve Zlíně.
Irská káva
Espresso nebo káva z french pressu
Panák irské whiskey (např. Bushmills)
5 g cukru
vyšlehaná smetana
Do espressa se vlije irská whiskey, přidá cukr a ozdobí se smetanou.
Becherovka Lavina
Becherovka Original 45 ml
Červené víno 120 ml
Med 20 ml
Čerstvá limetková šťáva 10 ml
Skořice
Tekuté ingredience zahřejte a nalijte do hrnku nebo sklenice z varného skla, přidejte med a ozdobte skořicí.