Na přípravu potřebujeme:
1 dýni hokkaido
4 červená jablka Gala
2 cibule
5 stroužků česneku
oregano
rozmarýn
olivový olej
sůl
pepř
chilli
1 kostička zeleninového bujonu bez glutamátu
sušené houby
Postup:
Dýni se slupkou, ale zbavenou semínek, jablka a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do velké mísy, kde je promícháme s prolisovaným česnekem, kořením a olivovým olejem. Vše rozložíme na plech s pečicím papírem. V předehřáté troubě pečeme cca 30 minut. Během pečení občas promícháme. Upečené dosolíme podle chuti a konzumujeme jako přílohu k masu nebo samotné k vínu. Ale můžeme i pokračovat a vše přesypat do hrnce s cca 2 litry vody. Přidáme kostičku zeleninového bujonu bez glutamátu. Chvilku povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Do hotové polévky můžeme přidat předem povařené houby.
Dobrou chuť.