Jak vařily naše prababičky:
Selská chlebová polévka

Jak vařily naše prababičky:
Selská chlebová polévka

2. 1. 2014

Zajímá vás, jak se vařilo za první republiky, před sto a více lety, či dokonce za dob zřejmě nejslavnější české kuchařky a národní buditelky Magdaleny Dobromily Rettigové? Právě o tom pojednává gastronomický seriál Jak vařily naše prababičky, v němž uvádíme zajímavé historické recepty. Pojďme se podívat na další z nich.

Kdyby vás ještě ze Silvestra bolela hlava, máme zajímavý tip. Naši předkové potraviny nevyhazovali – a ze všeho nejméně chleba, který považovali za Boží dar. Snaha využít i ten, který ztvrdl, byla velká a rozhodně nemuselo jít o pokrmy nedobré. Naopak, proti mnoha dnešním „umělotinám“ by asi vyhrály. Jedním z příkladů může být i obyčejná selská chlebová polévka, která není jen levná, ale i vydatná a dobrá.

Suché chlebové kůrky nakrájíme na menší kousky a s jemně usekanou zelenou petrželí a cibulí je osmažíme v horkém sádle. Přilijeme půldruhého litru vody, přidáme sůl a papriku a povaříme. Vejce rozšleháme a pomalu za stálého míchání vlijeme do vařící polévky.

Za málo peněz tak získáme pokrm s příjemnou kořeněnou a masovou chutí, který rychle zažene hlad.

 

Ingredience
300 g suchých chlebových kůrek
100 g sádla
3 vejce
150 g cibule
špetka papriky
30 g zelené petržele
20 g soli

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.