Budeme potřebovat balíček zeleninových proužků pod svíčkovou, dvě střední cibule, hříbky nebo žampiony, papriku zelenou nebo červenou, česnek, kousek pangase nebo kuřecího masa, olej, chili omáčku a koření.
Postup:
Na oleji osmahneme cibulku do růžova, přidáme houby, nakrájeného pangase nebo kuřecí maso, rozmraženou směs zeleninových proužků pod svíčkovou, nakrájenou papriku nebo zavařenou kapii. Dusíme do změknutí, malinko podlijeme a přidáme sůl, grilovací koření, kmín, pepř. Na závěr přidáme trochu chili omáčky. Podáváme s bramborovou kaší.
Nebo další varianta s přidáním česneku namazaná na topinky je skvělá a chutná večeře. Ne každý má rád celer u nás doma ho jím jen já, a tak jsem moji rodinu celer naučila jíst bez toho, že o tom vědí. Směs pod svíčkovou obsahuje celer spolu s mrkví, ale dušením se celer rozvaří a už jako celer nevypadá.
Kupodivu směs chutná všem i s celerem, takže vyzkoušejte, budete mile překvapeni. Navíc, co zůstane od oběda, tak večer přidám do směsi česnek a namažu na topinky, je to velmi dobré a levné jídlo. DOBROU CHUŤ!