Recept je pro 4 osoby, příprava trvá 10 minut, vaření 17 minut:
Suroviny
500g nových brambor, 200g zelených fazolek, 200g lososa, uvařeného v páře, 40g polníčku
Na křenové pesto: 2 lžíce křenu, 2 lžíce piniových oříšků nasucho opražených, 2 lžíce najemno nastrouhaného parmezánu, 60ml olivového olje, sůl, pepř
Postup
Nejprve udělejte křenové pesto: bazalku, křen, piniové oříšky, parmezán a olej rozmixujte dohladka. Dejte stranou. Poté vydrhněte brambory kartáčkem a dejte je do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte 12-15 minut, přidejte fazolky a po 2 minutách sceďte. Brambory pokrájejte na plátky a spolu s fazolkami je přendejte do mísy, promíchejte s pestem. Podávejte s lososem vařeným v páře a listy polníčku.