Jak si upéct jednoduše a levně vlastní chléb bez domáćí pekárny
FOTO: autorka

Jak si upéct jednoduše a levně vlastní chléb bez domáćí pekárny

22. 3. 2020

Možná se tento recept na doma upečený chléb bude právě teď hodit. Je to jednoduché a výsledek více než dobrý.

Chléb bez hnětení - jak na to?

Nasypu do mísy 3 hrnky obyčejné hladké mouky, 1 malou lžičku sušeného droždí, 1 nebo 2 lžičky drceného kmínu. Zamíchám vařečkou a přidám 1,5 hrnku vody. Zamíchám vařečkou, aby se těsto spojilo, přikryji utěrkou a nechám 8-12 hodin odpočívat. Těsto na chleba zadělávám brzo ráno a peču večer, i když nejlépe je asi zadělat těsto na noc a ráno péct.

Těsto po vykynutí vyklopím na pomoučený vál a pomoučenýma rukama uplácám obdélníkovou placku asi 3 cm tlustou, přikryji utěrkou a nechám 15 minut odpočívat. Pak překlopím do středu vrchní díl placky, pak spodní díl a pravou a levou stranu placky, přikryji utěrkou a nechám odpočinout. Zapnu troubu na 230 stupňů a dám do ní nahřát ohnivzdornou mísu (pekáč) i s poklicí na 30 minut. Horkou mísu vyndám a vložím do ní vykynutou šišku, přiklopím a dám do trouby péct.

Peči při 230 stupních 30 minut, pak sundám poklici a peču dalších 15 minut. Budete překvapeni, jak chutný křupavý chleba dokážete upéct v ceně surovin do 25 korun. Jednoduše a bez domácí pekárny!

 

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.