Vláda paní Zimy se nachyluje a vám se zdá, že jablíčka uskladněná ve sklepě už nechutnají jako při sklizni? Nevadí. Zkuste srnčí hřbet z jablek, jednoduchý a rychlý recept k nedělnímu posezení.
Suroviny
500 g oloupaných a nakrájených jablek, 100 g cukru, balíček vanilkového cukru, 2 vanilkové pudinky, 1 větší balíček kulatých dětských piškotů.
Postup
Jablka rozvaříme na pyré v ½ l vody a přidáme cukr. K rozvařeným jablíčkům vlijeme pudinky, které jsme rozmíchali v ¼ l studené vody, a 2 minuty povaříme (jako když vaříme pudink). Do formy na srnčí hřbet naklademe první vrstvu dětských piškotů, přidáme jablečnou hmotou, opět dáme piškoty, pak jablečnou hmotu a tak to dál střídáme. Poslední vrstvou jsou piškoty. Pro dospělé můžeme piškoty pokapat rumem. Dort necháme důkladně vychladnout.
Před podáváním ho můžeme ozdobit šlehačkou a je to mňamka.
DOBROU CHUŤ