Jsou desítky houbových receptů, přesto houbaři asi nejčastěji dělají klasickou houbovou smaženici.
Budeme potřebovat: Houby, cibulku, sádlo nebo olej, sůl, pepř, kmín, majoránku, krupici.
Na pánev dáme olej nebo sádlo, nakrájenou cibulku, kterou osmahneme, přidáme očištěné a nakrájené houby, malinko podlejeme vodou a dusíme podle druhu hub tak dlouho, až jsou houby měkké.
Přidáme všechno koření, dvě lžíce krupice a vejce. Dosmažíme a podáváme s krajícem chleba.
Také máte rádi houby? Prozraďte nám, jak je zpracováváte a jaké pochoutky z hub připravujete. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové. |