Bedle smažená i nadívaná

Bedle smažená i nadívaná

19. 9. 2014

Konečně v lese začaly růst hojně i bedle, které jsou velmi chutné podušené na kmíně, tak i jako řízky, obalené v trojobalu.

Sbírám i bedle, které jsou jen mírně rozvité, ty pak plním ochuceným mletým masem a upeču v troubě.

K řízkům z bedlí podávám chléb, k plněným bedlím třeba bramborovou kaši.

Když jich donesu z lesa hodně, tak zbytek, který nesníme, nakrájím a usuším. Bedle jsou v sušičce usušené během hodiny, krásně jdou pak podrtit v ruce a nádherně voní. Usušené a podrcené bedle uložím do slenice s uzávěrem a používám jako koření.

houby recepty
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.