Retropříběh: Vzpomínáte?

Retropříběh: Vzpomínáte?

6. 12. 2014

Když jsem vybírala fotky pro můj první retropříběh, našla jsem ještě mnoho dalších. Dovolím si přidat pár vzpomínek z doby mých studií na střední škole. Tenkrát jsme jezdili na brigády – brambory, chmel, heřmánek, cvičili spartakiádu, někdo s nadšením a někdo jen proto, že to bylo povinné (můj případ) v rámci tělocviku.

Majáles. Vzpomínáte? Oslavy jara a krás studentského života. Průvody různě recesisticky oblečených studentů městem. I v dnešní době se Majáles v některých městech slaví, ale už trochu jinak a bez průvodu.

Tak zavzpomínejte se mnou, určitě každý z nás něco z toho zažil.

Zapátrejte ve svých albech, vyberte ty nejkrásnější fotografie a sestavte z nich svůj "Retropříběh". Tři nejzajímavější retropříběhy oceníme velkokapacitními flashdisky. Pravidla soutěže s názvem "Můj retropříběh" najdete zde.
retropříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miluše Převrátilová
Moc hezké, krásná vzpomínka :-)
Olga Štolbová
Opravdové retro a zajímavé fotky, dobrý nápad. Já cvičila ještě na posledním všesokolském sletu v osmačtyřicátém jako starší žákyně a byl to úžasný zážitek, ale fotky žádné, bohužel.
Jana Šenbergerová
Vzpomínám! Moc fotek z těchto časů nemám, ale v paměti jsou stejné jako ty tvoje, i když Majáles mi tam chybí. Brigády jsem milovala, spartakiády nenáviděla.
Růžena Antlová
Vzpomínám ,vzpomínám hlavně na ty brambory byla tam vždy švanda . Pěkný retropříběh !
Marie Novotná
Jé,tak to jsou opravdu parádní fotky.Tenkrát jsme doma ještě neměli foťák.A brigády si dobře pamatuji.Byla to prima šance se neučit.A na práci jsme byly zvyklé z domu.Majálesy byly mimo mě,ale průvody na 1.máje,tak to bylo povinné.Ty první jsem prožívala s nadšením a později mi maminka psala omluvenky-sázení brambor,nevolnost a podobně.Moc hezká vzpomínka na časy minulé.Díky.
VANDA Blaškovič
Ovšem toto je boží ! Zejména ta spartakiáda. Díky !
Hana Rypáčková
Ano, pěkné fotky..Pamatuji si Majálesy v Praze 1965-1968. Ty Majálesy jako byly na gymplu trvají asi stále stejně. Nerebelují či ano? Vím to jen od svých vnoučat,mohu se mýlit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%