Vyjížděli jsme odpoledne a jeli celou noc. Nestačili jsme se vzájemně poznat. Skupinka, kde jsme se znali, byla šestičlenná. První delší přestávku jsme měli ve Florencii. Autobus zaparkoval poblíž vlakového nádraží, průvodce nás zavedl k toaletám, kde jsme měli možnost po celonočním cestování se umýt a převléknout. Načež jsme se vydali prohlédnout si město. Čas pro to vyhrazený byl cca tři a půl hodiny. Díky mně se však o dvě hodiny prodloužil. Průvodce nás důrazně žádal, abychom se nikde nezdržovali a drželi se pěkně pohromadě. A hlavně nic nekupovali ve stáncích. Na suvenýry bude času dost. Ale zrovna mě upoutala jedna moc pěkná taška, jakožto dárek dceři. Celou dobu jsem musela na ni myslet.
Florencie - první dovolená po "listopadové revoluci"
15. 6. 2012V roce 1992 v měsíci září pořádala jedna cestovka poznávací zájezd do Itálie. Cestuji ráda, ale do té doby to byly pouze sousední země jako Slovensko a Polsko. Tam nebyl problém se domluvit. Přiznám se, že znalost cizích jazyků nebylo to, nač bych před odjezdem myslela.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat památkám kulturního světového dědictví zapsaných na seznam UNESCO.
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu