V Babiččině údolí
nohy Jana nebolí,
jdou od zámku paní kněžny,
k své ženě je milý, něžný.
Přijdou k sousoší babičky,
kde má své psy a dětičky,
jen kousek je to ke mlýnu,
tam dají pauzu, hodinu.
Dál vydají se po trase,
zpočátku krátká zdála se,
než posadí se U splavu,
již lehkou cítí únavu.
V Babiččině údolí
14. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zoja Sedláčková
15.3.2015 16:34
Poprvé jsem byla v těchto místech se svými dětmi asi v roce 1987. Pak několikrát se školou, se kterou jsem jezdila na ŠvP do blízkého okolí. A naposledy na kole před dvěma roky. Máme teď příbuzné (rodiče ženicha) ve Žďárkách a tak se do tohoto kraje dostaneme častěji.
Zuzana Pivcová
14.3.2015 20:42
Vybavil se mi jeden jediný výlet tam, a to více než před 50 lety v dětství. Zklamal mě tehdy domek, prezentovaný jako Staré bělidlo, což nebyl. Ale jinak je to milý kraj a od Vás milá báseň coby vzpomínka na výlet.
Alena Várošová
14.3.2015 11:06
Krásný veršík,krásný obrázek se splavem.není co odat.nádhera.Taky jsem tam léta nebyla.
Alena Vávrová
14.3.2015 09:30
Pěkné veršování. Také jsem tam dlouho nebyla, ale vzpomínky na to místo mám moc pěkné.
Hana Šorejsová
14.3.2015 08:12
Zdeňku, hezké a vtipné jako vždy, dlouho jsme tam nebyli, napravíme . Díky !
Hana Rypáčková
14.3.2015 08:05
Hezké a pravdivé.Cítila jsem lehkou únavu už jako dítě-připadalo mi to dlouhé.Teprve jako čtenářka Babičky jsem si cestu vychutnala..
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu