Slunce rozehnalo šedivé mraky,
roztál sníh, co v noci na zemi pad,
ač dosud neslyšet zpěvavé ptáky,
jaro se ukáže zakrátko snad.
Rozkvetou kytičky, co spaly pod sněhem,
v trávě to začne hrát barvami všemi,
i tváře lidiček zazáří úsměvem,
a ptáci zakrouží nízko nad zemí.
Jaro se ukáže
8. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
9.3.2015 22:01
Denně chodíváme ulicí mezi rodinnými domky a kocháme se raným jarem. Bělostné sněženky, oranžové, fialové a bílé krokusy, sluníčkově žluté talovíny i různobarevné petrklíče nás vždy dobře naladí. Už brzy jich bude všude plno, tak si jich užívejme a k tomu se usmívejme.
Hana Rypáčková
8.3.2015 20:50
Dnes jsem viděla jaro.Dojela jsem si na zahradu po truhlíky a kvetlo tam vše jarní, co má.Dokonce na teplém a chráněném místečku podléšky vykvetly! Hned bych se byla pustila do práce, ale rozum zvítězil...Ptáci se vyloženě přeřvávali..
Eva Mužíková
8.3.2015 18:09
Kéž by to již bylo tak pane Horenský, Vaše nádherná a pohodová básnička snad jaro přivolala...
Alena Várošová
8.3.2015 10:09
A myslíte pane Zdeňku,že se budou všichni usmívat,kéž by to tak bylo,jak píšete.Těch co se usmíváme i za deště je málo,,těch škarohlídů je víc.Ale moc milá a něžná poezie.
Hana Šorejsová
8.3.2015 09:47
Je to kratinké, ale velmi milounké, tak jak k jaru patří, s vnoučaty pozorujeme ptáčky, a mnohde vylezly na travičku sedmikrásky, jaro je krásné. Zdeňku díky !
Soňa Prachfeldová
8.3.2015 09:36
Už některé kvetou a ptáčci už krouží s písničkou, po ránu je vidím z okna ložnice Pane Zdeňku už je to tady :-)
Zuzana Pivcová
8.3.2015 08:27
Včera ráno, když jsem šla z domova, jsem v sídlišti slyšela takové štěbetání, že jsem si říkala: To už se opravdu ozývá jaro. Kytky už asi také kvetou, tak teď už jen ty úsměvy lidiček. U mě jste to básní trochu ovlivnil!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu