Na Velikonoce též peču netradičního beránka. Je z kynutého těsta a s povidlovými kudrnami.
Těsto:
1 hrnek mléka
1 žloutek
7 lžic oleje
špetka soli
3 PL cukru
2,5 hrnkku polohrubé mouky
25 dkg droždí
Náplň:
povidla
mák
tvaroh
Ingredience na těsto vložím do pekárny a mám 2 hodiny čas na prohlížení na íčku:-)). Poté z těsta odložím asi 1/4 a zbytek vyválím obdélník asi 1,5 cm tlustý.Potřeme ho náplní (Já povidlovou) a smotáme jako roládu.
Roládu nakrájíme na 2 cm široká kolečka.
Na plechu s pečícím papírem vytvoříme tělo beránka. Z odložené třetiny těsta udělám hlavičku s ouškem, ocásek a nožičky. Necháme ještě 20 minut kynout, poté potřeme žloutkem a pečeme cca 20 minut při 180 st.C do zlatova.
Tak dobrou chuť!