Nechtělo se mi do soutěže, dokud jaro nerozvinulo všechny své půvaby. Květen je mnohem krásnější měsíc. Nebude mi ale přáno prožívat ho na plno. Při pobytu v Pošumaví jsem si užívala plavání v krytém bazénu, masáží svého opotřebovaného těla, skupinového cvičení a vycházek do okolí. Těšila jsem se na setkání a projížďku s kamarádkou Zojou z i60.
Byl téměř letní den, nádherná viditelnost, žádný provoz na cestách, a tak jsme si krásný den užívaly. Stačila malá nepozornost, stařecké zaváhání a hlavně snaha chránit před pádem hlavu. Zlomila jsem si ruku v zápěstí! Na štěstí se mi to stalo na konci výletu, a tak mi to všechno stálo za to.
Ranní a večerní slunce, krávy na pastvinách, rybníky, potoky, stromy, květiny a živočichové, co se každým rokem probouzejí ze zimního spánku. Příroda se zabarvuje. Bílá přechází v béžovou a hnědou, zelená se objevuje častěji a první žlutá rozzáří stráně mochnou jarní, větve stromů jívy a okraje potoků olemují blatouchy. Fialky, světlejší dymnivky a tu se tlačí také fialový devětsil. Hra barev začíná. Páří se žáby, jsou jich plné okraje rybníků a pro mnohé končí život na silnici. Cesta k vodě je pro ně ta poslední.
Podívejte se s námi do okolí zapomenutých vesniček a samot. Mačice, Soběšice, Strašice, Parýzek, Bukovník, Žihobce, Strašín, Damíč a jiné názvy napovídají o nelaskavých a odlehlých místech stranou turistických cílů. Proto je krajina tichá a tajemná.
Protože jedna ruka netleská a také neudrží foťák, mé tajné přání je vyhrát stativ.
Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde. |