Zdraví a léky ve Ville Pellé

Zdraví a léky ve Ville Pellé

18. 6. 2015

Program Fresh senior festivalu ve Ville Pellé byl bohatý. Protože jsem celý život učila o zdravé výživě a zdravém životním stylu, nemohla jsem si nechat ujít přednášku Mgr. Tomáše Cikerta o lécích a jejich užívání i o šarlatánech a rádoby léčitelích. Pan Cikert je velmi sympatický člověk a hlavně je znalý této problematiky.

To, že máme velkou spotřebu léků na obyvatele, všichni víme, ale většina z nás si neuvědomuje, že nadměrné užívání škodí. Překvapilo mne, jak velký počet pacientů se dostane do nemocnice v důsledku nesprávné kombinace a četnosti užívaných léků, a pan Cikert uvedl i počet úmrtí z tohoto důvodu. Lékařská věda udělala  velký pokrok, ale jak řekl Mgr. Cikert, lékaři málo komunikují s pacienty o souvislostech a rodinných anamnézách.

Zajímavá byla kapitola o farmaceutickém průmyslu. O složitém a zdlouhavém vývoji léků, obrovských finančních prostředcích k tomu vynaložených, ale to ještě neznamená, že je to to jediné, co našemu zdraví prospívá. Léky se často mohou obrátit proti nám. Na závěr přednášky nám pan magistr doporučil med a citron a ještě něco, co jsem zapomněla, jako stoprocentní životabudič a já jsem doporučila jemu a všem ostatním k medu a citronu ještě moravskou slivovici. Pan Cikert to nepopřel, naopak to potvrdil.

Návštěva Fresh senior festivalu byla pro mne zábavou i  poučením. 

zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Hejduková
lipový čaj s medem, citronem a navoněný slivovicí nejen už při onemocnění, ale v zimě dobrá prevence proti nachlazení
Lidmila Nejedlá
Recept od Jindry na slivovicový mok s citronem a medem je úžasný. Znám to.
Marie Seitlová
Také souhlasím, po ránu vlažná voda s citronem, mám ráda med, ale přidala bych skořici a vypouštím slivovici.
Olga Štolbová
Ano, ano. Souhlasím s Janou i Zuzanou, med a citrom mám ráda a často používám a slivovici ne, ne, ne. I když se o ní říká "kudy teče, tudy léčí", tak kdo ví...
Zuzana Pivcová
Jsem ráda, že jste tu uvedla to, o čem jsem já přesvědčená už dávno. Tedy o lécích a farmaceutickém průmyslu. Díky.
Dagmar Bartušková
Tato přednáška musela být zajímavá. No, alespoň máme s panem Mgr. Cikertem selfíčko.
Jana Šenbergerová
Vítám mezi námi novou přispěvatelku. :-) Díky za další pohled na Fresh senior festival. S medem a citronem souhlasím, protože je ráda. Slivovici nerada, ale její léčebné účinky nepopírám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%