Maminčiny muškáty

Maminčiny muškáty

15. 7. 2015

Tyhle muškáty léta pěstovala maminka. Nikdy mě nezaujaly. Pořád jsem kupovala kytky, které byly zrovna módní, ale žádným se u mě na výhni moc nedařilo.

Až jsem vyzkoušela, že klasický muškát snáší horko a případné sucho nejlépe. Tu jsem si vzpomněla na krásnou barvu maminčiných muškátů a začala po nich pátrat.

Maminka už bohužel nežila, ale sestry měly naštěstí každá jednu kytku, kterou si namnožily.T ak jsem od každé jeden řízek vyžebrala a od té doby množím, množím a všude se to červená.

Letos jsem namnožila 60 sazenic. Mám je na balkoně, za okny, ve skalce. Darovala jsem sestrám, kamarádkám, sousedce.

Za pár dní by měla maminka 90 roků a věřím, že by ji množství jejích muškátů potěšilo. Říkám jim totiž "maminčiny muškáty".

květiny vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Veronika Marková
Dobrý den, muškáty vaší maminky jsou krásné. Mám k vám prosbu. Muškáty vaší maminky se mi moc líbí. Moc prosím, mohla byste mi poslat řízky? poštovné vám zaplatím. Už 3 roky si kupuji muškáty v zahradnictví, ale ony jsou krásné jen chvíli. Přestože se o ně starám, tak moc nekvetou a ni nenarostou. Jsou asi moc vyšlehtěné a málo odolné. Tak hledám nějaký starý obyčejný a vděčný muškát. Ty vaše mě úplně okouzlily :) Prosím, můžete mi napsat na email veronyk@seznam.cz Děkuji Veronika
Eva Mužíková
Evko, moc hezky jsi to napsala a ta barva je nádherná. Já jsem nikdy nedostala odvahu, vsadit je do volné půdy - dobrý typ...
Dagmar Bartušková
Evo, v té skalce se mi líbí nejvíce.
Soňa Prachfeldová
Také miluji muškáty, jsou vděčné a krásné., tu lásku jsem zdědila po mamce. Pelargonie má opravdu starou historii. Dnes jsem nafotila moji zahrádku a dám na profil.
Eva Balúchová
Paní Zdenko,nevím jak je možné,že jsem váš člámek o kytkách přehlídla.Máte krásný balkon,doufám,že fasáda už je hotová a všechny kytky na svém místě. Taky mám ráda macešky,letos poprvé mám všude hodně voskovek.A vůbec všechny kytky mám ráda. A náš kocourek taky moc rád odpočívá na stole:-)Až budete mít nový balkon,nafoťte nám ho.
Zdenka Jírová
Muškáty na balkoně už pěstuji a sama množím už přes dvacet let. Je to nejvděčnější květina pro slunný balkon a svou ohnivou nebo jemnou růžovou nebo bílou barvou dovede oslnit. Jejich pěstování jsem popsala v článku Balkony plné květin i s obrázky .
Alena Tollarová
Evo, maminčiny muškáty jsou krásné a Ty jsi jako pilná včelička. Doufám, že jsem taky na řadě, abych mohla říkat: tenhle je od Evy z Moravy :)
Lidmila Nejedlá
Evo, muškáty jsou krásné. Moje babička jich měla plná okna a tvrdila, že odpuzují mouchy. Měla i růžové a bílé. Dobře jsi udělala, holt šikovná holka.
Eva Balúchová
Ještě jsem začla pěstovat kopřivy.Ty zase měla naše babička.Jsou nádherné,každá jiná barva a rychle rostou.
Elena Valeriánová
Krásná a milá vzpomínka, krásné muškáty - ta barva je kouzelná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%