Miroslav Štorch
30.7.2015 19:02
Přátelská rada - při nahrávání zvuků v silném větru je vhodné mikrofon kamery nebo fotoaparátu zakrýt tenkým molitanem, aby nárazy větru nepřekrývaly okolní slabější zvuky. Záběry zprava doleva a naopak tzv.švenk by to chtělo o trochu pomaleji, protože zorný úhel objektivu je jiný - než našich obou očí. Skok do vody zajímavý, ale asi vám nateklo do potápěčských brýlí, ne ? :-)
Jaroslava Handlová
26.7.2015 00:19
Vando, Tvůj pozdrav od moře je v těchto horkých dnech obzvláště příjemný, fotky se zajímavými momenty pěkné. Je dobře, že jsi své první video natočila ve chvíli, kdy moře předvádělo i svoji sílu. V takových chvílích, když to občas vídám v reálu, vždy vzpomínám na ty, kteří se při nečekaných vichrech a ve vysokých vlnách, v bouřích apod. někde právě plaví a čelí vrtochům i nástrahám tohoto živlu. Klidnější moře s malými vlnkami si ráda občas pouštím na obrazovku, (to je malá náplast, když už se mi po něm stýská), teď si občas pustím i to Tvoje. Vando, těším se na další.
VANDA Blaškovič
24.7.2015 23:05
Dobrý večer, Libore. Já si myslím, že hlavně hloubkou. Zelenkavá 3m. Ta tyrkysová barva je z hloubky max 5 metrů. Ta tmavě modrá z hloubky 20-30metrů. Říkají. že barva je také ovlivněna intenzitou slunce a chemickým složením převládajících minerálů ve moři a v podloží. To je můj laický názor, čím hlubší, tím tmavší barva, tak asi tak...:)
Libor Farský
24.7.2015 22:55
Vando, čím lze vysvětlit takovou přeměnu barvy moře ze světle zelené na tmavě modrou (viz 2. řádek obrázků) ? Vrtá mi to v hlavě...
VANDA Blaškovič
24.7.2015 22:11
Milí Müllerovci, tak když jste procestovali celý svět, je Vám Šumava milá??!....:) mně také, mockrát jsem tudy projížděla na kole a řekla bych, že ty cesty z Vašich fotografiích mám v nohách. Tak si užívejte a pozdravujte doma! Já jsem již pozdrav vyřídila...:))
VANDA Blaškovič
24.7.2015 20:36
Hanko, Aleno, Květo, Ájo, víte ,co si děvčata začínám myslet? Že jednou ten sraz uděláme skutečně tady. Už to zde za chvíli budete perfektně znát, pokud vydržíte ještě nějaké moje další články...:) a nezabloudíte!
VANDA Blaškovič
24.7.2015 20:26
Hanko Š., ahoj! Neuvěřitelná proměna! Já bych se nebála to příště ještě malinko šmrncnout do mahagona. jasně že mluvím o tvých vlasech..:) Moc pěkné...:))
Zdeňka Müllerová
24.7.2015 19:28
Vando, Vaše fotky jsou nádherné! A taková "humna" bych také brala, moře miluji...Tak ho aspoň ode mne pozdravujte!
Květoslava HOUDKOVÁ
24.7.2015 15:33
Nejjistější ochlazení je od Baltického moře - tam i v teplém dni strčíte palec a máte na něm skoro jinovatku. Dost často jsem jezdívala do NDR - tak i k Baltu jsme zabrousili.
Alena Tollarová
24.7.2015 13:30
Vando, člověk se pořád učí. I člověk na i60. A Tobě to fakt jde. Moře je krásné a hrozivé zároveň. Tak nás zase brzy potěš. Dětská banda je fajn a fotky nádherné.
Načíst starší příspěvky