Libor Farský
5.8.2015 20:23
1.Je to vlastně druhý extrém k nudistickým plážím. Jenže tam aspoň může být rodina pohromadě. Mám pubertálního vnuka těsně nad 12 let. Potřebuje být pořád pod dohledem, zejména proto, že ještě pořádně neumí plavat. Co když s ním táta jít nemůže z pracovních důvodů a děda má prudké slunce zakázané (jako já)?
2. V Terstu bude spousta imigrantů. Což o to, muslimky jsou zvyklé na to, že i v mešitě nemohou být pohromadě s muži. Já mám ale skvělý nápad pro muže, jak se dostat na ženskou pláž a kochat se pohledem na ženy. Stačí se převléknout za muslimku do burky a nechat jen otvor pro oči. Může si klidně ponechat i plnovous. Škoda, že já bych to horko v tom hábitu nepřežil.
Zdenka Jírová
5.8.2015 01:42
S oddělenou pláží jsem se setkala začátkem 70.let v Rumunsku v Mamai, Zeď, vysoká asi 3 m byla dokola obsypána muži,kteří na ni lezli všemožnými způsoby. Občas se zvedla správcová pláže a špinavým hadrem, kterým vytírala WC zvědavé muže odháněla. Pomohlo to ale jen na chvíli.Jaké asi jsou zkušenosti v Terstu?
Jarmila Komberec Jakubcová
3.8.2015 18:34
Oddělené pláže je fakt hloupost. Dne když jedou rodiče s dětmi tak to si každý vezme jedno děcko.Třeba fitka jen pro ženy jsou prima, protože muži pak vedou silné řeči na ženskou výkonost či tvary.Procestovala jsem hodně zemí i velmi prudérních ale až tak to nikdy nikdo neyhrotil.
Libor Farský
3.8.2015 15:00
O tak hloupém nápadu jsem ještě nikdy neslyšel. Na co se mají muži dívat? Pořád jen na vodu? Vždyť se pak ta nuda na pláži nedá vydržet a na míčové hry je moc horko. A jak je to tam třeba s prodejním stánkem nápojů, taky je rozpůlen tři metry vysokou zdí? Kam se u Habsburků vytratili osvícení panovníci jako byla třeba Marka Terka a Pepík II. ?
Hana Rypáčková
3.8.2015 11:54
Je tam krásné okolí a romantická místa.Nedivím se mužům, že nechodí na oddělené pláže, vždyť dívat se na ženy je pro ně tak důležité...
Jana Šenbergerová
3.8.2015 11:15
Oddělené kláštery a WC chápu, tohle moc ne, ale proti gustu žádný dišputát.
Hana Šorejsová
3.8.2015 10:32
V Terstu jsme byli před třiceti lety. Onu pláž jsem viděla, ale my jsme se byli podívat na nádherném zámku Miramare, který je bílý kamenný a tyčí se na skalnatém ostrohu Grignano, nad terským zálivem. Zámek je opravdu nádherný, vybudoval ho bratr Císaře Františka Josefa I., Ferdinand Maxmilián Habsburský.
Zuzana Pivcová
3.8.2015 10:20
To je docela překvapení, to číst, protože já jsem byla v Terstu v srpnu 2008, ale služebně na výročním zasedání Mezinárodního archivního výboru, a to se konalo přímo ve městě, kde bylo jen nábřeží, zatímco pláže byly o kus dál, směrem k letišti,. a žádnou jsem neměla čas navštívit. Terst sám o sobě se mi moc líbil, měl v sobě cosi, připomínající rakouská města. Inu, habsburská monarchie.