Prší! Pojďme tedy navštívit
Rybářské muzeum ve Vrbosce
23. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
27.8.2015 15:38
Lubomíre, ahoj, já jsem Tě nějak přehlédla...je to možné?! POZOR na ty mořské víly!....:)) a děkuji za motivující komentář. Děkuji.
Lubomír Müller
25.8.2015 11:30
To není jen reportáž o rybářském muzeu, to je reportáž o tom, co bylo a už není, jak je to ostatně ve všech oblastech života. Vando, píšeš velmi živě a poutavě, to je radost číst a představovat si. Sardinky s klíčkem, děravá rybářská bárka, Veronese a krásná nahá mořská víla, jež láká rybáře do svých sítí... Nu, zavírám oči a byť nejsem rybář, nechávám se lapit...
Zuzana Pivcová
24.8.2015 12:31
Myslím, že by mě toto muzeum také zajímalo, a to díky tomu, jak pozorně a citlivě jsi ho popsala. Důležitou roli v tom hraje určitě i rodinný vztah. Nemám ráda noblesní a chladná muzea, i kdyby prezentovala klenoty. Tohle je přesně něco pro mě. Tak alespoň na dálku. Díky.
Jarmila Komberec Jakubcová
24.8.2015 07:40
Milá Vando, až budu na Hvaru muzeum bych ráda navštívila.A sardinky mám moc ráda.
Zdenka Jírová
23.8.2015 23:36
Vando, já už jsem Ti o mé návštěvě Vrbosky už psala. Cestou tam jsme se koupali v takové malé zátoce na " Evu", protože jsme tam byly samy. Bylo to nádherné.
Alena Tollarová
23.8.2015 23:03
Vando, hezké počtení i pokoukání jsi nám zase připravila. My máme sardinky rádi na čerstvém chlebu, posypané pokrájenou cibulkou a jemně posolené, mňam. Kolikrát jsem si už říkala, to musí být práce, dávat ty rybičky do krabiček! Na klíčky vzpomínám a mockrát jsem si dělala legraci a říkala, že kdyby mi manžel utekl s nějakou vnadnou blondýnou a nechal mě jen s krabičkou těch sardinek bez klíčku, tak že umřu hlady :))) A sázím se, že skoro všichni pamatujete uzené makrely, zavináče atd. z Rybeny Žalhostice. Je to nedaleko nás, ale bohužel taky ruina, továrna nepřežila privatizaci.
Květoslava HOUDKOVÁ
23.8.2015 20:10
Milá Vando, že v mém mládí existovaly nějaké sardinky s dlouhým klíčkem si pamatuji, jejich název/výrobce už ne. Ale od letoš.roku jsem se dostala do prima party "Stará garda /kuchaři,cukráři/senioři. V začátku září máme opět schůzku, tak se členů na ty sardinky zeptám - pokusím se "vyštrachat". Na podzim SG zamýšlí účastnit se výlovu jihočes.rybníka. Domů bych si rybu nevezla (já na to nesáhnu), ale kdyby tam smažili sumce, to bych si dala 2x. Kdysi jsem velela 2ma autobusům s mužskými na výlov, odpoledne hospoda. I přes mé varování nepřišli 2 včas k odjezdu, tak jsme odjeli bez nich. A kolem 22.00 hod. ke mně domů přijel na kole jejich soused oznámit, že už jsou v pořádku doma (no, zřejmě zcela "v pořádku" nebyli, ale hlavně, že se jim nic nestalo! ) Tato vzpomínka je stále živá.
Elena Valeriánová
23.8.2015 17:20
Vando, nevím jak je to u Chorvatů, ale čápi už mají letos po sezóně.
VANDA Blaškovič
23.8.2015 17:12
Děvčata, moc, moc děkuji za vaše komentáře. Mám opravdu radost. Hanko, pokud najdeš jen klíček, můj slib i tak platí, ale jedna nožka ti bude muset čouhat z apartmanu, aby to bylo spravedlivé..:)) Bereš? Eleno, ten případný vyčerpaný limit se týká Chorvatů nebo čápů?? Ale každopádně děkuji za přímluvu. Jano, fíka Ti přivezu. Nejšťavnatějšího... Vladko, děkuji za hezké hodnocení . Je mi líto, že máš kvůli mně nepříjemnosti. Prosím, hoď to za hlavu, opravdu to za to nestojí. Soňo, na tvojí akčnost nemám, přesto děkuji! Olgo, díky, Helenko, prima že ses ozvala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA