Rajčatová polévka 
Pomodóre La Parma

Rajčatová polévka
Pomodóre La Parma

15. 8. 2015

Je doba hojnosti rajčat, tak proč si z nich neuvařit skvělou polévku. Vynikající polévka z rajčat – Pomodóre La Parma.

Budete potřebovat:

2-3 cibule a olej
6 až 8 rajčat (vyzrálých, aby měla hodně soku)
8 stroužků česneku
trocha mletého pepře
vývar kuřecí (slepičí, může být i s kostky)
3 lžíce už uvařené rýže (nebo těstoviny, dle chuti)

Nejdříve pokrájíme nadrobno cibuli a dáme smažit. Mezi tím si nakrájíme na kostky rajčata a pomačkáme česnek. Až cibulka hodně zesklovatí, přidáme do ní trochu pepře. Ihned promícháme a vysypeme nakrájená rajčata s česnekem. Promícháme, přikryjeme a dáme dusit. Až se rajčata rozvaří, důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a pak zalijeme kuřecím vývarem. Můžeme ještě mixérem zjemnit. Polévka změní barvu a bude jemně krémová. Pak do ní přidáme už uvařenou rýži, asi tři lžíce. (Kdo má rád těstoviny, může také dát)

Můžeme ještě vhodit 3 kuličky celého pepře, nového koření a jemně skořice. A také 2 hřebíčky.

Do talíře můžeme posypat i nastrouhaný tvrdý sýr, nadrobno pokrájenou bazalku.

Přeji dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
V tom případě opravuji - rajčatová z vlatního záhonku :-)
Ladislav Vesecký
Pro paní Caklovou, rajská na jídelníčku ve vaší restauraci je špatně. Klidně je poučte! Rajská se vaří z protlaku, ale rajčatová, jak jsem uvedl pokud možno z čerstvých rajčat, která mají hodně soku. Pro pana Cakla, polévka bude tak dobrá, že si ji klidně uvaříte i 5 l. Neuvedl jsem záměrně 2 - 3l, protože polévka je opravdu skvělá a klidně se sní i větší množství. Samozřejmě úměrně také počet rajčat atd.
Radovan Cakl
Pane Ladislave, zapomněl jste dodat, že recept je na 2 až 3 litry polévky, viz. http://www.cbacz.cz/recepty/rajcatova-polevka-pomodoro-la-parma
Ladislav Vesecký
Milé dámy, to není rajská, ale rajčatová. To je veliký rozdíl, hlavně v chuti.
Zdenka Jírová
Také mám ráda rajskou polévku, dělám ji bez česneku , dělám do ní nočky z vejce a krupičky a nakonec přidávám smetanu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Rajčatovou polévku mám ze všech nejraději a tak dík za nový recept který neznám ale určitě poznám.Z Itálie jsem si přivezla parmezán a tak ho do polévky přidám.
Soňa Prachfeldová
Také dělám rajskou, na tom se nedá snad nic zkazit a mám ji ráda, v dětství jsem polevku a omajdu nemohla ani cítit

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%